Dr Schorsch vrzählt vom 9. Dezember 2017

Dr Schorsch vrzählt seit 21. Februar 2015 jeden Samschtich en der Bietigheimer, Sachsenheimer, Bönnigheimer Zeitung.

Meine Güte. S’langt net, dass dia Italienr behauptet, ihre en Tomatasoß vrsoffene Ravioli seiat dia Vorgängr von onsere überaus wohlschmeckende Maultasche. Des isch jâ dia pure Blasphemie. Fakt isch onsre Maultasche scheckat guat, weil se a gehaltvoll’s Ennaleba henn, ond net weil se als Doigbolla en irgendwelche dicke Soßa romschwemmat. Jetzt wird’s abr no viel schlemmer, weil am Freitag isch feschtglegt worda, die italienische Doigräder, dia mr mit Käse Tomatabröckl vrschmiert ond wahlweis mit Schinka, Salâmi ond anderem Zeug’s belegt, send als „Pizza“ zom „immateriella Weltkulturerbe der Menschheit“ von dr Unesco ernannt worda. ohfassbar. A glatte Fehlentscheidung. Dr Schorsch braucht des net, außer er hât ohvrhofft am späta Âbend Hongr – nâ bschlellt er sich en gröschtr Not eba so a Hefedoigscheiba. Was dr Schorsch wirklich mâg, des send schwäbische Dinneda: Au aus Hefedoig, abr jede oinzelne en ihrer Form a Unikat. Ond für dr Gschmack braucht’s bloss a âschtändiga Schlag Schmand ond Sâhne, ab Rauschfloisch-Würfel ond, a paar Zwieblringla ond a bissle Satz ond frisch gmahlene Pfeffer. Alternativ kâ mr onsre Dinneda au mit Äpfelscheiba ond Zimt ond Zucker belega – ond für die gröschte Leckermäulr no flambiera. Wer braucht dâ schon a Pizza?

 guate Woch‘ on dem Herrgott sein Sega