Nr. 171: Dr Schorsch vrzählt vom 25. August 2018

Dr Schorsch vrzählt seit 21. Februar 2015 jeden Samschtich en der Bietigheimer, Sachsenheimer, Bönnigheimer Zeitung.

Jetzt sollet doch tatsächlich dia fritierte Grombiara-Stäbla en Belgien kloinr werda. Dr Grond: Di schlecht’ Ernt’ wega dr Hitz’. Saga mr mâl so, des beschlastet dr Schorsch jetzt net. Wenn dia Grombiera en dem Jâhr tatsächlich kloinr send, nâ wirkt sich des nämlich guat uff dr schwäbische Grombierasalat aus. Weil bekanntlich gebat kloine Erdäpfel an bessra Salat, weil se sich bessr rädla lasset. Also hât di Hitz’ für onsere schwäbische Schmankerl durchaus au Vorteil. A Grombiarasalat, wo en dr Soß’ schwemmt, isch zwar durchaus ebbes Guats, abr mr sott en au net übrbewerta. Schließlich send des Wichtigse beim Sonndichsbrâte dia selbrgmachte Spätzla. Ond dâ isch’s grad egal, ob dr Sommr so hoiß isch.

Ob dia Henna bei dera Hitz’ wega dem viala Schwitza kloinere Oier legat, des isch em Schorsch net bekannt. Do druff kâ mr abr leicht reagiera. Nâ nemmt halt oifach a Oi meh’, odr zwoi. Zviel Oir kâ mr schließlich net en dr Spätzlestoig neidoa.

A guate Woch’ ond em Herrgott sein Sega.